Uusikaupunki edistää Canemuressa sähköautoilua

Uutinen 16.6.2023 klo 11.58

Uudenkaupungin kehittämisorganisaatio Ukipolis on tullut mukaan Canemureen. Osahankkeessa jaetaan tietoa ja kannustetaan taloyhtiöitä ja yrityksiä investoimaan sähköautoilun edellyttämään infraan ja edistämään näin siirtymää kohti liikenteen sähköistämistä.

Tavoitteena on saada taloyhtiöitä ja yrityksiä hankimaan yhteisölle latauspisteitä ja sitä kautta kasvattamaan sähköautoilun määrää. Näin kaupunki, yritykset ja asunto-osakeyhtiöt pysyvät kehityksessä mukana ja alue säilyttää jatkossakin elinvoimaisuutensa.

Suomen ainoa autotehdas sijaitsee Uudessakaupungissa. Kaupungille sähköistyminen on tulevaisuutta, joten sähköautoilun ja sen edellyttämän infrastruktuurin edistäminen on kaupungille luontevaa kehitystyötä.

Uusikaupunki kesäkaupunkina tuo alueelle paljon matkailijoita, mikä luo kysyntää palveluille. Kokeilujen avulla yritykset pystyvät matalalla kynnyksellä tarjoamaan asiakkailleen sähkölatauspalvelua lainattavan latauspisteen avulla.

Kyselyt auttavat hahmottamaan tulevaisuutta

Ukipolis kartoittaa yhteistyökumppanit ja ja järjestää näiden kanssa yhdessä tapahtumia tiedon levittämiseksi. Lisäksi asunto-osakeyhtiöille ja yrityksille suunnataan hankkeen aikana kolme kyselyä, jolloin hanke kerää ja saa tietoa mihin kehitys on menossa.

Hanke on esillä alueen tapahtumissa ja paikallislehden uutisoimana. Pk-yrityksille järjestetään kokeilu lainattavasta latauspisteen käytöstä. Kokeilu on vuoden mittainen ja sen aikana kerätään tietoa käyttökohteista.

Kaikki tilaisuudet ja tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tilaisuuksien materiaalit ovat vapaasti hyödynnettävissä nettisivujen tai Youtube-kanavan kautta. Tietoa jaetaan myös eri sidosryhmien välityksellä.

Tutustu osahankkeeseen


  • Tulosta sivu