Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Uutisia

Maastopyöräilijä
Pohjois-Karjala Hinku-maakunnaksi 23.6.2020
Pohjois-Karjalasta tuli kesäkuussa Suomen viides Hinku-maakunta. Maakunta on jo pitkään tehnyt ilmastoyhteistyötä ja toteuttanut yhteisiä ilmastonmuutoksen hillinnän hankkeita alueen kuntien kanssa.
Lue lisää
Kasvihuonekaasupäästöt sektoreittain 2018
Kuntien ilmastopäästöt kasvoivat vajaan prosentin vuonna 2018 17.6.2020
Kuntien ilmastopäästöt kasvoivat Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) tuoreen laskelman mukaan 0,6 prosenttia vuonna 2018 edellisvuoteen verrattuna. Liikenteen, maatalouden ja kaukolämmön päästöt pysyivät keskimäärin vuoden 2017 tasolla, mutta sähkön päästöt olivat aiempaa suuremmat, koska sähköntuotannon päästöt Suomessa kasvoivat. Kuntien välillä on kuitenkin suuria eroja päästöjen jakautumisessa eri sektoreille ja niiden kehityksessä.
Lue lisää
Maisema Muhokselta
Muhoksella selvitetään keskisyvän geotermisen energian hyödyntämismahdollisuuksia 10.6.2020
Ympäristöministeriö myönsi Muhoksen kunnalle rahoitusta Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelmasta keskisyvän geotermisen energian hyödyntämismahdollisuuksien selvittämiseksi. Keskisyvälle geotermiselle energialle voi Muhoksella ja sen naapurikunnissa olla hyvät edellytykset erityisen kallioperän takia.
Lue lisää
img
Porvoossa ilmastokasvatus on hyvällä mallilla – Kevätkummun koulun oppilaat toimivat ilmastoinspiraationa muille kuntalaisille 28.5.2020
Porvoossa Kevätkummun koulussa oppilaat ovat ottaneet ekoteot osaksi arkea ja saaneet Canemure-hankkeen yhteydessä myös roolin kaupungin ilmastolähettiläinä. Osana hanketta kuvattu, ja jo useasti palkittu oppilaiden tähdittämä Ilmastoteot-video näyttää, kuinka koulussa pidetään huolta sähkönkulutuksesta jätteiden lajitteluun ja opitaan ilmastonmuutoksen globaaleista vaikutuksista.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 26.4.2019 klo 12.20, päivitetty 25.3.2020 klo 13.30
  • Tulosta sivu