Hyppää sisältöön

Uutiset

RSS
Pohjois-Karjala Hinku-maakunnaksi 23.6.2020 12.41
Pohjois-Karjalasta tuli kesäkuussa Suomen viides Hinku-maakunta. Maakunta on jo pitkään tehnyt ilmastoyhteistyötä ja toteuttanut yhteisiä ilmastonmuutoksen hillinnän hankkeita alueen kuntien kanssa.
Kuntien ilmastopäästöt kasvoivat vajaan prosentin vuonna 2018 17.6.2020 8.32
Kuntien ilmastopäästöt kasvoivat Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) tuoreen laskelman mukaan 0,6 prosenttia vuonna 2018 edellisvuoteen verrattuna. Liikenteen, maatalouden ja kaukolämmön päästöt pysyivät keskimäärin vuoden 2017 tasolla, mutta sähkön päästöt olivat aiempaa suuremmat, koska sähköntuotannon päästöt Suomessa kasvoivat. Kuntien välillä on kuitenkin suuria eroja päästöjen jakautumisessa eri sektoreille ja niiden kehityksessä.
Muhoksella selvitetään keskisyvän geotermisen energian hyödyntämismahdollisuuksia 10.6.2020 15.21
Ympäristöministeriö myönsi Muhoksen kunnalle rahoitusta Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelmasta keskisyvän geotermisen energian hyödyntämismahdollisuuksien selvittämiseksi. Keskisyvälle geotermiselle energialle voi Muhoksella ja sen naapurikunnissa olla hyvät edellytykset erityisen kallioperän takia.
Porvoossa ilmastokasvatus on hyvällä mallilla – Kevätkummun koulun oppilaat toimivat ilmastoinspiraationa muille kuntalaisille 28.5.2020 13.32
Porvoossa Kevätkummun koulussa oppilaat ovat ottaneet ekoteot osaksi arkea ja saaneet Canemure-hankkeen yhteydessä myös roolin kaupungin ilmastolähettiläinä. Osana hanketta kuvattu, ja jo useasti palkittu oppilaiden tähdittämä Ilmastoteot-video näyttää, kuinka koulussa pidetään huolta sähkönkulutuksesta jätteiden lajitteluun ja opitaan ilmastonmuutoksen globaaleista vaikutuksista.
Uusi tutkimus: Hinku-verkostolla on positiivinen vaikutus kuntien ilmastotyöhön 28.5.2020 11.56
Kohti hiilineutraaleja kuntia (Hinku) -verkostoon liittyminen on alentanut kuntien ilmastopäästöjä. Valtaosa Hinku-kunnista myös kokee, että verkostoon kuuluminen on lisännyt vaikuttavuutta ilmastotyössä, kertoo Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) selvitys.
Kuntien kokemuksia matkalla kohti hiilineutraalia kuntaa 28.5.2020 11.52
Kunnilla on suuri rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Suomen ympäristökeskuksen koordinoimaan Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hiku) -verkostoon liittyminen on vähentänyt kuntien kasvihuonekaasupäästöjä. Hinku-verkostoon liittyneiden kuntien päästöt olivat noin 3,1 prosenttia alemmalla tasolla, kuin mitä ne olisivat olleet ilman Hinku-verkostoa.
Ilmastopäästöjen vähentämisellä on kiire – panostuksia lisättävä kaikkein vaikuttavimpiin päästövähennystoimiin 18.5.2020 8.57
Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2035. Kaikkien toimijoiden tulee edistää konkreettisia, merkittäviä ja nopeutettuja toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi
Hinkuteot vuosien varrella 13.5.2020 9.31
Kooste vuosien varrella palkituista Hinku-teoista.
Metsän kaavoituksen hiilipäästöjen arviointityökalu esittelyssä 6.5.2020 16.01
Suomen ympäristökeskus järjestää yhdessä tietoalan kestävän kehityksen yhdistyksen Avoin Ry:n kanssa ilmaisen avoinmap.org-hiilitasekartan verkkoesittelyt. Tilaisuudet on tarkoitettu kaikille metsien kaavoituksen hiilipäästöistä kiinnostununeille, erityisesti kunnan tai maakunnan työntekijöille.
Hiilineutraali-webinaarisarja käynnistyy – 12.5. teemana liikkuminen 30.4.2020 14.06
Hiilineutraali-webinaari kokoaa ilmastonmuutoksen hillinnästä kiinnostuneet uusimman tiedon äärelle. Alan parhaat asiantuntijat jakavat tietoaan ja vastaavat ilmastonmuutoksen hillinnän polttaviin kysymyksiin.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu