Uutiset

RSS
Kestäviä konsteja maa- ja metsätalouteen – hiili- ja vesistöviisaat ratkaisut nyt podcastin muodossa 7.10.2024 16.50
Miten maanviljelijät ja metsänomistajat voivat tehdä hyviä vesistötekoja, parantaa tuottavuutta ja hillitä ilmastopäästöjä? Kestäviä konsteja maa- ja metsätalouteen -podcastista kuulet tuoretta tietoa siitä, miten vähennät pellon tai metsän vesistökuormitusta ja hiilipäästöjä.
Hämeenkyrössä tapahtuu: konkreettisia toimia kohti kestävää maaseutua 3.10.2024 15.10
Hämeenkyrö tarttui toimeen ja lähti luomaan maaseudun kestävyysvisiota yhdessä yrittäjien, kehittäjien, päättäjien, oppilaitosten ja erilaisten asiantuntijoiden kanssa.
Canemuren päätösseminaari: keinot ilmastonmuutoksen hillintään ovat olemassa 2.10.2024 11.11
Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia (Canemure) -hanke päättyy lokakuussa ja alueellisen ilmastotyön tekijät, tutkijat, asiantuntijat ja yritykset kokoontuivat viimeistä kertaa summaamaan kuusivuotisen hankkeen tuloksia ja oppeja. Monessa puheenvuorossa päättäjiltä peräänkuulutettiin parempaa perehtymistä tutkittuun tietoon ja jo tunnistettuihin ratkaisuihin, joilla päästötavoitteiden saavuttaminen olisi mahdollista. Kyse on ennen kaikkea ymmärryksestä, tahdosta ja rohkeudesta.
Suomen viennin hiilikädenjälki on selvästi positiivinen 25.9.2024 7.15
Suomen ympäristökeskus (Syke) on tuottanut ensimmäiset arviot maamme viennin hiilikädenjäljestä. Sen mukaan vuonna 2019 Suomen teollisuus onnistui tuotteillaan ja palveluillaan tuottamaan 13–23 miljoonan hiilidioksiditonnin päästöhyödyn verrattuna tilanteeseen, jossa niitä ei olisi ollut markkinoilla. Kädenjälkilaskentaan ei ole vielä käytössä vakiintuneita menetelmiä, minkä vuoksi erilaisten lukujen vertaaminen sisältää epävarmuuksia ja menetelmien kehittämistä on syytä jatkaa.
Kansalaistoiminnan merkitys kriiseihin varautumisessa huomattava 10.9.2024 7.30
Kansalaistoiminnalla on keskeinen merkitys erilaisiin yhteiskunnan kriiseihin varautumisessa. Viranomaisille ja kansalaisjärjestöille suunnatun kyselyn vastaajista noin kolme neljästä piti kansalaistoiminnan roolia kriisitilanteiden hoitamisessa keskeisenä.
Kosteikkoviljelyllä turpeetonta raaka-ainetta ympäristökestäviin kasvualustoihin 26.6.2024 10.36
Osana vihreää siirtymää Suomessa tullaan luopumaan turpeen poltosta lähivuosina, ja tämä vähentää vauhdilla turvetuotantoa. Vaikka turpeen poltto vähenee, sen käyttö kasvualustoissa ei ole vähentynyt.
Päästöjä on vähennettävä hiilinielujen tasosta riippumatta 24.6.2024 11.35
Suomi ei saavuta hiilineutraalisuustavoitetta vuoteen 2035 mennessä nykyisillä ilmasto- ja energiapoliittisilla toimilla, vaan lisätoimia tarvitaan kaikilla sektoreilla ilmasto- ja energiatavoitteiden saavuttamiseen. Kunnat vauhdittavat omalla työllään kansallisten ilmastotavoitteiden saavuttamista asettamalla kunnianhimoisia tavoitteita ja laatimalla ilmastosuunnitelmia toimenpideohjelmineen, Canemure-hankkeen vetäjä Laura Saikku kirjoittaa.
Hartola panostaa asukasyhteistyöhön asukasraatien avulla 17.6.2024 15.23
Hartolassa on tänä keväänä käynnistetty teemakohtaiset asukasraadit asukkaiden ja kansalaisjärjestöjen vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Tavoitteena on kehittää kunnan toimintaa siten, että asukkaat saavat äänensä paremmin kuuluviin erityisesti kestävyyteen, hyvinvointiin, yhteisöllisyyteen ja elinvoimaan liittyvissä asioissa.
Karoliina Auvinen: ”Puhdas siirtymä tarjoaa mahdollisuuden edistää suomalaisten yritysten kilpailukykyä” 10.6.2024 12.40
Ilmastoratkaisujen vauhdittaja (ACE) -hankkeessa yritykset, tutkimuslaitokset ja yliopistot, julkishallinto ja säätiöt etsivät yhdessä uusia keinoja tukea kotimaisia ilmastoinvestointeja. Haastattelimme hankkeen vetäjää Karoliina Auvista.
Korjattu tiedote: Kuntien ilmastopäästöt laskeneet 38 prosenttia 2000-luvun huippuvuodesta 7.6.2024 12.17
Suomen ympäristökeskus julkaisi 16.5.2024 tiedotteen kuntien ilmastopäästöistä. Laskennassa tapahtuneen virheen vuoksi tiedote julkaistaan korjattuna ja se korvaa siten aiemman tiedotteen. Pahoittelemme mahdollista haittaa.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu